Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Rocannon's World / Ο Κόσμος του Ρόκανον

Ο Κόσμος του Ρόκανον είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Ούρσουλα Λε Γκεν, και κυκλοφόρησε το 1966. Αν και εξελίσσεται σε έναν πλανήτη στον σύμπαν του Χάιν, όπου εξελίσσονται και πολλά από το επόμενα βιβλία της, η ιστορία δεν είναι τόσο επιστημονική φαντασία, όσο κλασσική φαντασία με τον ήρωα που πασχίζει να εκπληρώσει την αποστολή του.

Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Ρόκανον, ένας εθνολόγος της συμμαχίας των κόσμων, ο οποίος βρίσκεται στον πλανήτη Φόμαλοτ ΙΙ για να μελετήσει τα αυτόχθονα νοήμονα είδη, όταν μια καταστροφή χτυπά την αποστολή του. Αναγκάζεται τότε να βασιστεί στην βοήθεια και την φιλία ενός Άρχοντα των Άνγκιαρ, μιας εκ των φυλών του πλανήτη, ώστε να καταφέρει να επικοινωνήσει και να προειδοποιήσει την συμμαχία για τον κίνδυνο που κρύβεται στον πλανήτη. Ο Ρόκανον και οι συνοδοί του θα κάνουν ένα ηρωικό και πολύ επικίνδυνο ταξίδι μέχρι να φτάσουν στον στόχο τους, ενώ στη διαδρομή θα αντιμετωπίσουν εχθρούς, τέρατα και αντίξοες συνθήκες, και παράλληλα ο αναγνώστης θα γνωρίσει (κάπως συνοπτικά) το τοπία και τους κατοίκους του Φόμαλοτ ΙΙ.

Δεν μου πολυάρεσε, ίσως επειδή περίμενα να διαβάσω επιστημονική φαντασία, αλλά βρέθηκα να διαβάζω έναν ηρωικό θρύλο. Πάντως είναι μικρό, και έχει αρκετά γρήγορο ρυθμό.

6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου