Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

This Immortal / Επιστροφή στη Γη

Το “Επιστροφή στη Γη” είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ρότζερ Ζελάζνυ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1965. Την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν το ένα από τα δυο βιβλία που κέρδισαν το βραβείο Hugo (το άλλο ήταν το Dune του Frank Herbert).

Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Κόνραντ Νομικός, ένας αξιωματούχος της Κυβέρνησης της Γης, και το σκηνικό είναι μια Γη κατεστραμμένη, από κάποια απροσδιόριστη αιτία, η οποία έχει μετατραπεί σε θέρετρο αναψυχής για επισκέπτες από τον Βέγκα, στους οποίους η ανθρωπότητα δείχνει να είναι υποτελής.

Ο Κόνραντ δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τους Βεγγανούς, αλλά παρ΄ όλα αυτά του ανατίθεται το καθήκον να συνοδέψει έναν επιφανή Βεγγανό σε μια περιοδεία που θέλει να κάνει σε μέρη με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την ακεραιότητα του σημαντικού επισκέπτη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι που ο αναγνώστης μαθαίνει για το παρελθόν του Κόνραντ, την τύχη της Γης, και το πιθανό μέλλον της ανθρωπότητας.

Ευχάριστο και σύντομο μυθιστόρημα, όχι κάτι το καταπληκτικό. Ομολογώ ότι το πήρα χωρίς να το έχω ακούσει ή να διαβάζω καν την περίληψη, αφού μου έκανε τρομερή εντύπωση το εξώφυλλο.

6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου