Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Bring the Jubilee

Το Bring the Jubilee είναι ένα μυθιστόρημα εναλλακτικής πραγματικότητας του Ward Moore που κυκλοφόρησε το 1953. Ο κόσμος του βιβλίου βασίζεται στην ιδέα ότι ο Αμερικανικός εμφύλιος είχε διαφορετική κατάληξη – οι Βόρειοι υπέστησαν βαριά ήττα στο Γκέτυσμπεργκ, και οι Νότιοι τελικά κέρδισαν την ανεξαρτησία τους.

Η πλοκή του βιβλίου εξελίσσεται αποκλειστικά σε ότι έχει απομείνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα τεχνολογικά και οικονομικά καθυστερημένη, διπλωματικά ασήμαντη και βαθειά ρατσιστική. Πρωταγωνιστής και αφηγητής είναι ο Hodgins Backmacker, ένας νέος σε μια ασήμαντη επαρχιακή πόλη, με κανένα μέλλον μπροστά του, ο οποίος αποφασίζει να ψάξει την τύχη του στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα βρει δουλεία σε ένα βιβλιοπωλείο, θα ανακαλύψει την κλίση του στην μελέτη της Ιστορίας, θα μάθει και θα μας αποκαλύψει πολλά πράγματα για τον κόσμο του, και τελικά θα συνεχίσει την περιπλάνησή του σε ποιο ενδιαφέροντα μονοπάτια.

Καθ' όλη τη διάρκεια του βιβλίου ο συγγραφέας μας περιγράφει πειστικότατα μια άλλη Αμερική, που φαντάζει πέρα για πέρα αληθινή. Η ιστορία καταλήγει κάπως προβλέψιμα, αλλά δεν απογοητεύει. Δεν είναι από τα καλύτερα του είδους του, αλλά είναι ενδιαφέρον.

6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου