Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

The Case of Charles Dexter Ward / Η Περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ


"Η Περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ" είναι μια ιστορία τρόμου του Χ.Φ. Λάβκραφτ, γραμμένη το 1927, και δημοσιευμένη μετά το θάνατο του συγγραφέα, το 1941.


Πρωταγωνιστής και αφηγητής της ιστορίας είναι ο γιατρός Γουίλετ, που μας μιλά για την περίεργη περίπτωση του νεαρού Τσαρλς Γουόρντ. Στο πρώτο κεφάλαιο μαθαίνουμε ότι ο νεαρός Τσαρλς εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το ψυχιατρείο στο οποίο βρισκόταν έγκλειστος, και στη συνέχεια ο γιατρός εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την κατάληξη τον ασθενή του. Πιο συγκεκριμένα, το κακό ξεκίνησε όταν ερευνώντας το παρελθόν της οικογένειάς του ο Τσαρλς ανακάλυψε έναν πρόγονό του που είχε σαν κύρια ασχολία του την εξάσκηση κάπου είδους μαγείας. Ξεκίνησε τότε να ερευνά για χειρόγραφα και ειδήσεις της εποχής σχετικές με τον πρόγονό του, και σιγά σιγά άρχισε να απομακρύνεται από τον περίγυρο του και έδειχνε πως χάνει και τα λογικά του.

Αυτό το βιβλίο ήταν η δεύτερη επαφή μου με τον συγγραφέα, μετά το "Στα Βουνά της Τρέλας". Σαφώς καλύτερο από το πρώτο, και πιο ενδιαφέρον, αλλά ούτε κι αυτό κάτι το φοβερό κατά την άποψή μου. Η γλώσσα μάλιστα μου φάνηκε κάπως κουραστική, και μπορώ να πω ότι βαρέθηκα να διαβάζω για "φρικιαστικά μυστικά" και "ανείπωτους τρόμους".

Κατά κοινή ομολογία μια από τις καλύτερες ιστορίες του Λάβκραφτ, αλλά προσωπικά δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου