Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Super Sales on Super Heroes

Αρκετά συχνά ψωνίζω από το Audible βιβλία για τα οποία δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα, ούτε συγγραφέα, ούτε κριτικές, ούτε τίποτα άλλο, απλά επειδή μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η υπόθεση από την σύντομη περιγραφή που έχει το site.

Ένα από αυτά ήταν και το Super Sales on Super Heroes του William D. Arand, που κυκλοφόρησε το 2017.

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα σύμπαν όπου υπάρχουν υπερήρωες και υπερ-κακοποιοί, σε μια αδιευκρίνιστη πόλη, την οποία έχει καταλάβει και διοικεί και κάποιος υπερ-κακοποιός. Αν κανείς παραβλέψει την νομιμοποίηση της δουλείας, την επικήρυξη των υπερηρώων και διάφορες άλλες μικρές λεπτομέρειες, η ζωή στην πόλη μοιάζει να κυλά πάνω κάτω με τους ίδιους ρυθμούς όπως και πριν την αλλαγή στην διακυβέρνηση.

Ήρωας Πρωταγωνιστής είναι ο Felix, ένας υπέρ-ουδέτερος χαρακτήρας, με μια καταπληκτική υπερδύναμη, την ικανότητα να αναβαθμίζει την σύσταση ή/και την ποιότητα των πραγμάτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του. Δυστυχώς όμως η ικανότητά του αυτή δεν συνοδεύεται από αντίστοιχα επίπεδα ισχύος, με αποτέλεσμα να του είναι σχεδόν άχρηστη, και αυτός να αναγκάζεται να περνά τις μέρες του σαν υπάλληλος. Κάποια στιγμή όμως, μετά από μια σειρά από παρεξηγήσεις, ο Felix θα βρει έναν τρόπο για να ενισχύσει τη δύναμή του και τότε όλα αλλάζουν.

Αυτό το βιβλίο με μπέρδεψε πολύ, πραγματικά. Από τη μία πλευρά, ήταν πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση, είχε δράση, χιούμορ και αξιοπρεπείς χαρακτήρες.

Από την άλλη όμως, είχε μια απίστευτα ανάλαφρη προσέγγιση σε θέματα όπως οι δουλεία, οι δολοφονίες, ακόμα και ο κανιβαλισμός (ναι παίζει κι αυτό!!), και απλά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει έχοντας των πρωταγωνιστή σε ένα ρόλο soft κακού με ηθικές αρχές και καλή καρδιά.

Πολύ συχνά επίσης, η υπόθεση μοιάζει βγαλμένη από τσόντα - όμορφες και πανίσχυρες γυναίκες τις οποίες η μοίρα έριξε στην σκλαβιά, ευγνωμονούν τον ιδιοκτήτη τους, τον ζαχαρώνουν (εκτός αν είναι λεσβίες, οπότε ζαχαρώνονται μεταξύ τους) και είναι έτοιμες να πεθάνουν γι’ αυτόν. Say what?

Τέλος, η πλοκή με τον κύριο ανταγωνιστή νομίζω πως έχει μπόλικες τρύπες, αλλά γενικά δεν ενόχλησε τόσο, σε σχέση τουλάχιστον με όλα τα άλλα.

4/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου